diumenge, 15 de maig del 2011

DIA MUNDIAL DEL COMERÇ JUST, 14 de MAIG de 2011

MANIFEST

Avui els ciutadans i ciutadanes ens unim al Dia Mundial del Comerç Just que se celebra en més de 70 països. D’aquesta manera ens unim a milions d’artesans, agricultors, comerciants, organitzacions socials i consumidors de tot el planeta amb qui volem recordar que el Comerç Just és una alternativa solidària. És Just el que necessitàvem.

El Comerç Just proposa un altre model global en què no només es tenen en compte els criteris econòmics, sinó també els socials i ecològics. En definitiva, ofereix un altre model de món més humà.

Segons Nacions Unides, més de la tercera part de la població viu en la pobresa. 2700 milions de persones malviuen amb menys de 2 dòlars al dia. Aquestes dades unides a la realitat de la crisi actual posen de manifest que aquest model econòmic no és vàlid perquè deixa fora a moltes persones. És, per tant, el moment de plantejar que és necessari un altre model en el qual les persones, els seus drets socials i laborals i la protecció del medi ambient siguin allò més fonamental.

El Comerç Just no és un sistema nou. Des de finals del anys 60, fa ja mig segle, ve demostrant que és una alternativa que funciona i que ha millorat la qualitat de vida de milers de ciutadans.

Aquest és el model que busquem, necessitem i exigim cada vegada més persones:
Perquè busquem, necessitem i exigim un tracte d’igual a igual en les relacions comercials.

Perquè busquem, necessitem i exigim que els productes que consumim hagin sigut elaborats en condicions laborals adequades.

Perquè busquem, necessitem i exigim que els productes no hagin sigut fabricats per nens o nenes.

Perquè busquem, necessitem i exigim que les treballadores i treballadors hagin obtingut la mateixa retribució i tinguin les mateixes oportunitats.

Perquè busquem, necessitem i exigim que la producció sigui respectuosa amb el medi ambient i l’entorn natural en què es fabriquen.


Aquesta és la nostra manera d’entendre el comerç. I és el model que volem, com a ciutadans i consumidors, per a tots i totes perquè és Just el que necessitem.

Feliç Dia Mundial del Comerç Just!

diumenge, 8 de maig del 2011

NOVA OPCIÓ: CISTELLA 30€ i CISTELLA 15€

Hola, iniciem aquesta setmana amb una nova proposta de cistella. A banda de la cistella de 30€ també us oferim la opció de la cistella de 15€.

CISTELLA 30€:
1K bleda, 1k carxofa, 1 ceba tendra, 1 enciam, 1k faves, 1 pastanaga, 1k patata, 1k pèsols
0.5k kiwi, 0.5k cireres, 0.5k pera, 0.5k plàtan

CISTELLA DE 15€:
1k bledes, 1k carxofa, 0.5k ceba seca, 1 enciam
750gr cireres,1k plàtan

Podeu triar qualsevol de les opcions que vulgueu, ens ho confirmeu i cal afegir-hi el transport de 6€






ESTEL. EL CABÀS