dimecres, 14 d’abril del 2010

sobirania alimentària





La sobirania alimentària és el dret que té tot poble i país a garantir la pròpia alimentació de manera suficient, sana, lligada a les seves tradicions culturals i als mercats locals.
No obstant, tot i tractar-se d'un dret humà fonamental, està sent posat en qüestió cada dia: no només segueixen amenaçats per la fam crònica 852 milions de persones en el món, sinó que els mecanismes econòmics i les conseqüències socials de la globalització estan posant en perill la independència alimentària de la majoria de països del planeta.
A través dels principis del Comerç Just, lluitem cada dia per construir unes relacions comercials internacionals més justes, afavorint el desenvolupament d’una agricultura local respectuosa amb el medi, no depenent del mercat internacional i amb condicions de vida i treball dignes per els productors de les comunitats locals.

Aquests són també els eixos bàsics de la sobirania alimentària.

En aquest sentit aquesta setmana del 12 al 18 d'abril hi ha programat una sèrie d'activitats per fomentar la SOBIRANIA ALIMENTARIA.
I concretament Catalunya s'ha mobilitzat per fer front als transgènics en motiu del 17 d'abril DIA INTERNACIONAL DE LA LLUITA CAMPEROLA


Visiteu aquests webs i trobareu coses d'interès, activitats, xerrades, mobilitzacions...

ALIANZA SOBERANIA ALIMENTARIA

PROGRAMAM D'ACTIVITATS PREVISTES