dimecres, 23 de novembre del 2011

REFLEXIONS DE MAS EL JALECH



Un projecte com aquest cal que estigui vinculat entre tots els que ho fem i també entre tots els que hi participeu a través de la vostre compra. Per tant us fem arribar les reflexxions fetes a final d'any de l'equip de Mas El Jalech, i també els bons pròposits del nou any:

Us recordem que estem tirant endavant un projecte de salut comunitària i ens agradaria saber per exemple de les baixes que tenim regularment, perquè la gent deixa en un moment donat de consumir producte ecològic: poca accesibilitat al producte, crisi econòmica, insatisfacció pel producte, desafecció a l'equip de Mas Jalech, poca adhesió a l'hàbit de menjar ecològic, etc. En aquests temes de salut començarem aviat a incidir, un cop haguem consolidat el projecte econòmic, vital per a continuar oferint la possibilitat de menjar fresc i ecològic.

Per l'any que ve, els *eixos d'actuació* a Mas Jalech:
- seguirem els mercats que tenim, com a modalitat de venta directa. La nostra àrea d'actuació és la conca del Besòs, de la qual formem part.

- continuarem contactant amb possibles clients a Barcelona ja que és un sector de població que no té tantes possibilitats de cultivar el seu menjar ecològic i en sent la necessitat més que la gent que viu fora de l' àrea metropolitana. - Apostem per la venta els divendres a Mas Jalech, com a oportunitat perquè la gent no tant propera pugui venir a veure quan li plagui, d'on surt allò que es menja.

- Seguim fent contactes amb altres potencials clients: restauració i menjadors escolars, sobretot. Demà anem a una jornada de contactes amb aquesta intenció.

- Augmentar la producció, amb una ampliació de persones i terres al Maresme i al Vallès, cosa que ens permetrà tenir més de tot i durant més temps. - Realitzar un esforç de difusió de tot el que estem fent i del que som. (valgui l'esforç de sortir per la "tele"!)

- Organitzar cursos d'hortojardineria, venta de planters i insums agrícoles per a afavorir el cultiu propi de l'aliment segons les possibilitats de cadascú.

Esperem que de cara a la primavera poguem fer unes noves portes obertes i que vingui gent nova a les jornades, amb ideies, crítiques constructives i ganes de compartir.